Кметът на Божурище Георги Димов остава за постоянно в ареста, съобщиха от Спецсъда.

Мярката бе гледана по-рано днес. Спецмагистратите смятат, че е налице обосновано предположение той да е извършил престъплението, за което е обвинен.

Заеманата от него длъжност, предполага възможността да извърши ново престъпление, с което да попречи на разкриването на обективната истина по делото.

Припомняме, при акция на КПКОНПИ и Спецпрокуратурата на 28 май бяха задържани кметът и зам.-кметът на Божурище, както и служител на общината.

Към момента обвиненията са, че Георги Димов е изтеглил кредит от банка в размер на 1 млн. лева, а годишната му заплата е 25 000 лв. Шофира и автомобил на лизинг.

Поискаха постоянен арест за кмета на Божурище

Поискаха постоянен арест за кмета на Божурище

На кмета и зам.-кмета са определени парични гаранции от 5000 лв.

През октомври 2018 г. кметът лично е внесъл в общинския съвет на Божурище предложението за продажбата на четирите имота чрез търг за тайно наддаване.

В края на миналата година много граждани се свързали с председателя на общинския съвет в Божурище, защото на сайта на общината се появила информация за закупуване и подаване на документи за имотите. Срокът за закупуване изтичал още същия ден, като оставало по-малко час, в който документите да бъдат подадени. Това довело до невъзможност изобщо да се участва в търга.

В Божурище протестират в подкрепа на кмета

В Божурище протестират в подкрепа на кмета

Настояват за освобождаването му

Вместо да спре процедурата, кметът издал заповед на зам.-кмета и на началника на отдела "Общински имоти" да организират провеждането на тръжните процедури. В рамките на един работен ден били сключени договори със спечелилите кандидати и имотите били регистрирани и предадени на новите собственици. Имотите са закупени на цена 2.16 лв. на квадратен метър, уверяват от Спецпрокуратурата.

Краде се много и нагло, а кметовете не слушат, ядосва се Иван Гешев

Краде се много и нагло, а кметовете не слушат, ядосва се Иван Гешев

Идеята, че Антикорупционната комисия е умряла, е преждевременна