Четиримата обвинени за участие в организирана престъпна група за производство и разпространение на наркотици в Сливенско остават за постоянно в ареста, след като не обжалваха в законния срок взетата им от Специализирания наказателен съд на 4 септември 2020 г. мярка за неотклонение "задържане под стража", съобщават от държавното обвинение.

Припомняме, че обвинените бяха задържани на 3 септември при спецакция.

Събраните до момента доказателства сочат, че групата е разпространявала различни по вид наркотици - канабис, амфетамини и метамфетамини от началото на 2018 г. предимно сред ученици и младежи в региона.

Спецпрокуратурата разби наркогрупа в Сливенско

Спецпрокуратурата разби наркогрупа в Сливенско

Задържани са четирима души

В хода на действията по разследването на 8 адреса са намерени и иззети наркотици, както и голямо количество ампули с прекурсори за производството на синтетични наркотици във вид на кристали. Иззети са и уреди за домашно производство на амфетамини, везни и полиетиленови пликчета с размери 4х4 см за разфасоване на дрогата за продажба, таблети, телефони и СИМ карти.

Участниците в престъпната група са били наблюдавани от разследващите в продължение на месеци. Разкриването и събирането на доказателства за престъпната им дейност е резултат от реализирането на един от приоритетите на прокуратурата - противодействие на производството и разпространението на наркотици, с акцент недопускане продажбата на наркотици около училищата.