Кметът на пловдивския район Северен Ральо Ралев и съучастникът му Иван Делевски остават в ареста, съобщи Нова телевизия. Решението на съдиите от Апелативния специализиран съд е окончателно.

Искането за постоянен арест бе на прокуратурата.

Арестуваха районен кмет на Пловдив
Обновена

Арестуваха районен кмет на Пловдив

КПКОНПИ и Криминална полиция са го арестували

По информация на "24 часа" Ральо Ралев първо е поискал 60 000 евро от строителен предприемач, за да може да му се издаде разрешително за строеж. Проведените преговори намалили сумата на 60 000 лева. Това заяви в апелативния спецсъд прокурор Биляна Дукова, която се позова на свидетелски разпити. 

Строежи в парк "сложили" белезници на районния кмет на Пловдив

Строежи в парк "сложили" белезници на районния кмет на Пловдив

При задържането си Ральо Ралев заяви, че не знае за какво е арестуван

Кметът на пловдивския район бе обвинен в търговия с влияни. Заедно с него под отговорност е привлечен и Иван Делевски, сочен за посредник при искането на подкупа от бизнесмена Здравко Ангелов.

Според прокуратурата пловдивският районен кмет е искал да бъдат открити нередности в проекта на бизнесмена Ангелов, за да може главният архитект на района да постанови отказ за строеж.

Освен това свидетели са разказали, че са присъствали на срещи между Ралев и Делевски, на които се обсъждала сумата от 60 000 лева.

Защитникът на кмета - адвокат Христо Ботев каза, че зад решетките клиентът му е отслабнал с 6 кг заради проблеми с черния дроб и кръвта. Юристът изтъкна, че кметът вече е подал уведомление в общината, че излиза в едномесечен отпуск

Според защитата, бизнесменът Здравко Ангелов е човекът, който е притискал кмета да му издаде разрешително. Кметът не знаел дори, че сумата от 60 000 лева била поискана от негово име.

Заместникът на Ралев - Иван Делевски поиска размерът на гаранцията от 60 000 лева да бъде намален, защото нямал възможност да я плати.