Варненският апелативен съд потвърди ареста на 30-годишния Сунай Мехмед от Силистра, обвинен за убийството на Марин Маринов.

Това съобщиха от пресслужбата на съда, цитирани от БТВ. Трупът на Маринов е бил открит на 28 март 2007 година в офис, собственост на Мехмед, който е бивш лидер на ДПС в крайдунавския град и общински съветник от движението. Убитият е бил прострелян с ловно оръжие в сърцето.

Разследващите установили, че двамата са имали бизнес контакти и Мехмед е дължал пари на Маринов. Заподозреният обаче напуснал България в деня, в който е открито тялото на убития.
Мехмед бил обявен за международно издирване чрез Интерпол. Той бил арестуван в Турция и предаден на българските власти на 30 януари тази година.

Два дни по-късно Окръжният съд в Силистра е определил и първоначалната му мярка за неотклонение "задържане под стража". Според Апелативния съд от събраните в хода на разследването доказателства може да се направи обоснован извод, че Мехмед е съпричастен към убийството. Определението на съда е окончателно.