Убиецът на 26-годишната Милена Динова остава в ареста. Това решиха магистратите от апелативния съд в Пловдив при разглеждането на мярката за неотклонение на Илиян Рангелов, съобщи БНР.

Пред тройния съдебен състав адвокат Мария Пейчева поиска клиентът и да бъде пуснат под домашен арест. Като основание за по-леката мярка тя посочи още ниската степен на обществена опасност и липсата на криминални прояви в биографията на Рангелов.

Мъжът, убил приятелката си в Куртово Конаре, се опитал да се самоубие

Мъжът, убил приятелката си в Куртово Конаре, се опитал да се самоубие

28-годишният Илиян Рангелов остава в ареста

В жалбата защитата определя убийството в Куртово Конаре като нелеп инцидент.

Съдът прецени, че няма основание обвиняемият да излезе от ареста и отбеляза, че убийството не може да бъде нелеп инцидент.

Разследването е в начален етап и се събират още доказателства, но има достатъчно яснота за извършеното престъпление и за автора, заяви прокурор Добринка Калчева.

Обвиниха приятеля на убитата в Куртово Конаре

Обвиниха приятеля на убитата в Куртово Конаре

Той е признал за извършеното

Назаначена е и комплексна психологична и психиатрична експертиза. В държавното обвинение отбеляза, че са извършени огледи и е иззет ножа, с който е извършено убийството.

Откриха убита 26-годишна жена от Куртово Конаре

Откриха убита 26-годишна жена от Куртово Конаре

Жената излязла за нощна смяна

В края на декември 28-годишният Илиян Рангелов беше задържан за убийството на своята годеница. Тя беше открита мъртва с прободна рана в сърцето пред къщата в Куртово Конаре, където двамата живели на семейни начала.

Намерили са я колегите, които я чакали да пътуват за работа нощна смяна в месарска фирма в съседното Ново село.

Болезнена ревност е мотивът за тежкото престъпление. Рангелов направи самопризнания, а по-късно в ареста е направил опит за самоубийство.

След това е бил за няколко дни в болница, а днес се яви в съда с бинтована ръка.