Районната прокуратура в Пловдив повдигна днес обвинения на мъжа и жената, задържани късно в събота да превозват 23-ма нелегални мигранти в линейка, съобщи БНТ.

Освен обвинението за трафик, мъжът има и второ обвинение, че е не е спрял на подадените от полицията сигнали за проверка на АМ "Тракия" край Войводиново.

Двамата са задържани за 72 часа.

Директорът на пловдивската полиция комисар Васил Костадинов съобщи, че мъжът и жената са криминално проявени. Той има дела за кражби, наркотици и шофиране на МПС след употреба на дрога. Жената, която е на 30 години е с регистрации за кражби.

23-ма афганистанци задържани в Пловдивско

23-ма афганистанци задържани в Пловдивско

След гонка с полицията

Припомняме, че 23-ма нелегални мигранти от Афганистан бяха задържани в събота след гонка с полицията край пловдивското село Труд. Хората са били превозвани от млади мъж и жена от София, които също са арестувани след опит за бягство от униформените.

Те са пътували в линейка, която първо била засечена между Сливен и Стара Загора. Шофьорът не се подчинил на стоп полицейска палка и продължил по магистрала "Тракия".

Последвало е преследване, като служители на МВР-Пловдив са ги прихванали в района на село Калековец.

Край село Труд мъжът и жената се опитали да избягат, но били заловени.

В неделя прокуратурата трябва да реши дали ще им бъдат повдигнати обвинения.

Припомняме, че вчера бус, превозващ нелегални мигранти, бе заловен на Околовръстното шосе край София, при отбивката за Калотина.

Всички мигранти са били в добро здравословно състояние.

Трябвало е да стигнат до границата със Сърбия. У нас са влезли през зелената граница. Те са били разпитани като свидетели и вече са настанени в Миграционен център в Любимец.