Пловдивският окръжен съд реши да остави за постоянно зад решетките 50-годишния Никола Добревски, който залял с бензин и подпалил собствения си син, съобщи 24 часа.

Наложената мярка е поискана от прокурорите, докато адвокатът на обвиняемия се опита да му издейства домашен арест. Магистратите са преценили, че задържаният е опасен, може да извърши друго престъпление или да офейка. Затова, докато тече делото, Добревски ще е зад решетките. Определението не е окончателно и подлежи на обжалване пред Апелативен съд - Пловдив.

На 27 декември в пловдивското село Отец Кирилово 50-годишният Добревски е направил опит умишлено да умъртви 26-годишния си роден син Иван.

Деянието е извършено по особено мъчителен начин. Бащата полял с бензин сина си и го запалил, а само намесата на майката Величка спасила живота му.

Иван е приет в клиниката по изгаряния на Университетска болница "Свети Георги" в Пловдив. Има над 30% дълбоки изгаряния по цялото тяло, травми по лицето, главата, гърба, ръцете, единия крак и ларинкса, освен това и увреждания на дихателната система.

Според обвинението двамата седели заедно да пият, когато поредният битов скандал избухнал между тях.

Има данни на разследването, че това се е случвало често.

Ако бъде обявен за виновен, Добревски може да получи наказание лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.