От Българския лекарски съюз (БЛС) сезираха Прокуратурата и настояват за незабавни действия от страна на компетентните органи заради упражнената вербална и физическа агресия срещу д-р Ивайло Иванов в кабинета му в с. Ново село, Русенско. Информацията е от Съюза.

От клипове, публикувани в социални мрежи, се вижда как двама души влизат в кабинета на общопрактикуващия лекар, започват да го снимат, задавайки му въпроси и в присъствието на медицинската сестра се стига до физическа агресия, придружена от непрекъсната вербална атака и отказ да напуснат кабинета.

В Горна Оряховица разследват агресия срещу медици и срещу полицаи

В Горна Оряховица разследват агресия срещу медици и срещу полицаи

От 41-годишен с множество присъди

От медицинското съсловие са категорични, че няма да търпят лекари да бъдат унижавани, подлагани на тормоз и душени, докато се опитват да си вършат работата. От Лекарския съюз настояват законът да бъде приложен с цялата му строгост.

Пороят от обидни думи, придружени със закани за убийство и затвор, размяната на юмруци и опита за душене на медицинско лице са недопустими, се казва в становището им.

Подобна агресия е грозна, унизителна, крайно неприемлива, прекрачва всички граници на нормалността и настоява за бързи действия от страна на Прокуратурата. БЛС се ангажира с юридическата защита на д-р Ивайло Иванов, както и на всеки друг лекар, който е подложен на насилие.

Те предоставят телефон 02/ 9 07 07 07, където могат да бъдат подавани сигнали за упражнена агресия над лекари и специалисти по здравни грижи. Те ще бъдат незабавно предавани до Главния прокурор, съгласно подписаното споразумение между БЛС, МЗ и Прокуратура на Република България.