Софийската районна прокуратура е привлякла като обвиняема 27-годишната шофьорка Кристина Христова, помела трима пешеходци на тротоар в столицата. Това съобщават от прокуратурата.

Припомняме, инцидентът стана снощи около 22.30 часа  в района на кръстовището между бул. "Константин Величков" и ул. "Цар Симеон". Пострадаха две жени и един мъж. По информация от столичния КАТ шофьорката на автомобила, който е блъснал хората, била без книжка.

Шофьорка без книжка блъснала пешеходците на тротоара

Шофьорка без книжка блъснала пешеходците на тротоара

Била е задържана

Христова управлявала автомобил „Мерцедес”, модел „ЦЛК200”. От прокуратурата поясняват, че тя е нарушила правилата за движение, според които в случай на възникнала опасност за движението трябвало да намали скоростта или да спре, да бъде внимателна и предпазлива към пешеходците. Именно неспазването на тези правила станало причина да пострадат няколко души. Пострадалите били със счупена ръка и счупена подбедрица.

За престъплението, за което е обвинена шофьорката, законът предвижда лишаване от свобода от една до шест години. За момента й е взета мярка за неотклонение „подписка”. Предстои да бъдат назначени още медицински експертизи, за да се установи степента на телесните увреждания и на други пострадали. След това повдигнатото обвинение ще бъде прецизирано, поясняват още от прокуратурата.