Двама криминално проявени мъже, на 49 и 50 години, съответно от Перник и Несебър, са заловени от бургаските полицаи след кат оса извършили крупна кражба от частен дом в Бургас. Крадците са ограбили апартамент на първия етаж в бл. 196 в комплекс "Изгрев", в който живеела 31-годишна украинска гражданка с предоставена временна закрила. От там откраднали 30 000 щатски долара и 10 000 украински гривни. Парите украинката съхранявала в скрин в спалнята на жилището, а крадците са влезли посред бял ден в апартамента й -от 12.00 ч. до 14.10 ч. на 21.04.т.г.

След извършването й двамата мъже се укрили в комплекс от затворен тип, разположен на територията на Несебър.

Именно там бургаските полицаи заловили крадците и там укрити в стените и в луфтове на касите на вратите са намерени и иззети множество златни накити, колекционерски монети, мобилни телефони, часовници, специализирана електронна техника, технически инструменти и заготовки за шперцове и др. отключващи системи, както и големи парични суми в щатски долари и украински гривни.

Установено е, че двамата са криминално проявени мъже и вече са познати на полицията.

Според полицаите те са извършвали домови кражби от жилища, разположени, както в Бургас - град, така и в областта, като цел им са били предимно жилища, които са обитавани от украински граждани. Основно търсели бързо конвертируеми вещи - златни ценности и парични суми.

Несебърлията набирал информация, извършвал наблюдение, проучвал района и навиците на обитателите. Той играел ролята на отцепка по време на самата кражба, а в апартамента влизал перничанина.

Двамата са задържани за 72 часа.