Служители на сектор "Противодействие на криминалната престъпност" откриха голям боен арсенал, скрит в частен имот на 21-годишен мъж в Пазарджишко.

Вчера, 17 ноември, полицаите извършили претърсване в къща, прилежащите към нея постройки и дворно място, обитавани от 21-годишния А.Х. от село Драгиново, община Велинград, област Пазарджик.

В хода на акцията органите на реда намират скрити на различни места множество оръжия и боеприпаси, както и две самоделни взривни устройства.
Намерени и иззети са още два газови пистолета, различни части и механизми от бойни оръжия - цеви, затворни блокове, пълнители, пружини, пластмасови и дървени ръкохватки, както и близо 200 патрона.

В местност, намираща се близост до черен път и нива, полицаите се натъкнали и на други опасни находки. В стъклен и пластмасов буркан, заровени в земята, са открити две ръчни отбранителни гранати в комплект със запалки.

Снимка 324250

Източник: пресцентър МВР

Всички намерени взривни устройства и вещества, оръжия, боеприпаси и части за тях за обезопасени и иззети.

21-годишният А. Х. е задържан в ареста за срок до 24 часа. Районната прокуратура във Велинград е удължила срока на задържането му със 72 часа. Работата по случая продължава.