Кокаин и канабис са открити от съдебно-химическата експертиза в кръвните проби на обвиняемия неправоспособен водач, причинил смъртта на велосипедиста във Варна и избягал от местопроизшествието.

Съдебно-химическата експертиза, назначена от Окръжната прокуратура във Варна, е открила наличие на метаболит на тетрахидроканабинол и на бензоилекгонин в кръвните проби на 25-годишния Петър Здравков. Тези вещества се наблюдават само след употреба на канабис /марихуана/ и кокаин. И канабисът, и кокаинът са в списък 2 на веществата с висока степен на риск и са поставени под специален забранителен режим.

Представеното от защитата на обвиняемия в съдебната зала удостоверение за промени в постоянния адрес показва, че същото е подадено на 11 септември в 14,05 часа. На същата дата и почти по същото време 20 часа след тежкия пътен инцидент Петър, придружен от адвоката си, се предаде в поделение на МВР, след като е обявен за общодържавно издирване. На нито един от известните му адреси обвиняемият, не е открит тогава.

С определение на Варненския окръжен съд в момента обвиняемият е в ареста с мярка за неотклонение "Задържане под стража". Ако бъде обжалвана, съдебното заседание в Апелативния съд ще бъде утре, 18 септември.

При евентуално обжалване Окръжната прокуратура във Варна ще представи доказателства за описаните по-горе факти на Апелативната прокуратура, за да могат да бъдат взети предвид от Апелативния съд.

25-годишен без книжка виновен за смъртта на балетиста от Варна

25-годишен без книжка виновен за смъртта на балетиста от Варна

Хващан е да шофира без книжка и през 2010 и 2017 г.

Припомняме, на 10 септември шофьорът блъсна велосипедист на бул. "Приморски", близо до кръстовището с ул. "Македония" във Варна и избяга.

Пострадалият 39-годишен балетист Мартин Чикалов почина, а шофьорът се предаде на полицията по-късно. 

Варненският окръжен съд остави в ареста 25-годишния Петър Здравков, причинил смъртта на велосипедист и избягал от мястото на катастрофата.

30-тина велосипедисти поискаха пред МС реална сигурност

30-тина велосипедисти поискаха пред МС реална сигурност

След тежкия инцидент, при който във Варна загина велосипедист