Митничари задържаха контрабандни емблеми на различни марки автомобили на "Капитан Андреево", съобщават от Агенция "Митници".

Камионът с чужда регистрация влязъл в страната от Турция на 3-ти юли. На българския митнически пункт шофьорът, заявил, че не пренася друго за деклариране, освен стоката, за която е представил нужните документи.

При проверката е установено, че в товарното помещение сред декларираната стока, са укрити кашони пълни с 10 070 релефни емблеми за капаци за джанти на автомобилни гуми.

Емблемите са с логото на 21 различни търговски марки, по-голяма част от които на ",Рено","Ауди", "Фолксваген", "Опел", "Форд", "Шкода", "Тойота", "Киа", "Ситроен". Контрабандната стока е задържана.

По случая е съставен акт срещу шофьора, украински гражданин, за опит да бъдат превозени стоки без знанието и разрешението на митническите органи.

За случая ще бъдат сезирани и правопритежателите на съответните търговски марки за изясняване дали се касае за оригинални или фалшифицирани автомобилни аксесоари.