Тренировъчен лагер за питбули-убийци е открит в центъра на Перник, съобщи bTV.

Питбул с кървяща муцуна е намерен в добре прикрит двор в самия център на града.

От полицията в Перник заявяват, че по случая се работи, събират се доказателства, като една от хипотезите е, че стопаните на терена са отглеждали кучета за боеве. Двама мъже, са задържани за 24 часа.

Мястото, където са открити кучетата, е собственост на БДЖ.

"Доколкото знам, собствениците на животните са служители на БДЖ", посочи и Явор Гечев от "Четири лапи". Той обясни, че са изведени две животни, но първоначално са били четири, според очевидци.

По думите му кучетата са били в тежко състояние, а полицията се е намесила бързо и адекватно. За подобни деяния наказанията са сериозни - до три години затвор със сериозна глоба.

Местна жителка обяснява, че два пъти е открила разкъсани кучета в чували на тротоара пред същия двор, точно до градската жп гара.

Преди два дни нейна приятелка чула кучешки писъци зад храстите. И така открива базатa за питбули. Там имало няколко ранени кучета, вързани със синджир.

Според жената, ако едно куче не може да се бие и да печели пари, то става подходящ спаринг партньор за следващи шампиони. И върху него се правят тренировки. Жените се обаждат в полицията. Намерените на място кучета са три, в тежко състояние и са закарани спешно във ветеринарна клиника.

"Рядко се случва да работим с кучета, които са участвали в такива биткаджийски истории", отбелязва д-р Йордан Йорданов - ветеринарен лекар. Според него кучето е ползвано за боеве, защото раните са сериозни.

На място е открито още едно куче. Една от хипотезите е, че ролята му е била на жертва и е било въпрос на време да бъде дадено на питбулите.