Обвинен в хулиганство е получил най-тежката мярка за неотклонение, която отменя предишната му, която е била "парична гаранция", съобщиха от прокуратурата.

Това е станало на втора инстанция - Окръжен съд в Стара Загора, който уважи протест на районната прокуратура. Протестът е против определение на районния съд за по-лека мярка срещу Стефан К., на 33 г.

Той е привлечен като обвиняем по бързо производство за извършени хулигански действия и за причинена лека телесна повреда на полицейски орган при изпълнение на службата му.

На 14 февруари 2017 г. в Стара Загора Стефан К. e извършил престъпление против собствеността - повредил чуждо моторно превозно средство.

На мястото бил изпратен полицейски автопатрул, който заловил обвиняемия след опит за бягство.

Поведението на Стефан било непристойно и изразявало явно неуважение към обществото и полицейските служители, се казва в материалите на обвинителите. Той викал, крещял, отправял обиди и закани.

След като бил отведен в първо районно, Стефан ударил дежурния полицейски служител в лицето, с който му причинил лека телесна повреда.

На 17 февруари 2017 г. Районна прокуратура - Стара Загора внесе искане в районния съд за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража". На същата дата съдът му наложи мярка за неотклонение "парична гаранция" от 1300 лева, заради което бе внесен протест в по-горната инстанция.