Антимафиоти от ГДБОП прекратиха незаконно използване на специализирани бизнес софтуерни продукти, съобщиха от пресцентъра на МВР.

В хода на акцията, проведена на територията на столицата, е установено, че с тях са изработвани дизайнерски решения, проекти и технологии за индустриални и промишлени съоръжения, рекламни материали, ползвани са при проектирането и изграждането на пречиствателни станции за отпадъчни води, канализационни системи, сгради и други в офис сграда на територията на столицата

Провереното дружество е специализирано в проектиране, производство, изграждане в строителството и в областта на строително-инвестиционни процеси  на територията на страната.

В хода на проверката от офисите на фирмата са иззети 11 компютърни системи с нелицензирани специализирани софуерни продукти (Windows XP Home, Microsoft Office XP Pro, Adobe Acrobat Distiler 6.0, Adobe Acrobat Pro, Adobe Ilustrator 8.0, Corel Draw и много други). Нанесените щети на компаниите, членки на Сдружението на издателите на бизнес софтуер са на стойност за над 150 хиляди лева.

Дружеството рекламирало дейността си в интернет сайт, достъпен от цяла Европа. Фирмата е участвала в обществени поръчки за изграждане на съоръжения на територията на цели общини. Срещу управителя й  е образувано  досъдебно производство.