Единственият оцелял при тежката катастрофа на пътя към Ловеч Борис казва, че непълнолетният шофьор е карал много бързо. Момчето обясни това пред Нова телевизия. "Спомням си се на капака на колата", разказва 17-годишното момче.

Версията за инцидента е, че 15-годишният Михаил тръгва тайно с колата на родителите си на дискотека в Ловеч. При ляв завой към селото в посока Варна обаче момчето губи управление и се врязва в крайпътно дърво, а на място загиват той и приятелят му Мариян.

Непълнолетен уби свой връстник в катастрофа край Сопот

Непълнолетен уби свой връстник в катастрофа край Сопот

14-годишна е в болница с тежки наранявания

Пострадалото 14-годишно момиче, пътувало на задната седалка, все още е в тежко състояние, съобщава bTV. Тя е настанена в Плевенската болница. Момичето е от село Кирчево и към момента е с фрактура на подбедрицата и контузия на корема.

Близките на 15-годишния шофьор, който загина на място, са изненадани от случилото се. Родителите на починалото дете работили в чужбина и той живеел с баба си и дядо си в Кирчево.

Припомняме двама непълнолетни загинаха при катастрофа снощи, а 14-годишно момиче е в болница с тежки наранявания.

Сигналът за тежката катастрофа е пристигнал в полицията малко след полунощ.

15-годишно момче е управлявало автомобила. Момчето от село Кирчево, Ловешко е карало с несъобразена скорост. Край бензиностанция момчето е загубило управлението над колата и се е врязал в дърво. При удъра шофьорът и 16-годишният до него са загинали на място. 14-годишно мимиче, возило се на задната седалка е откарано в болница, а 17-годишният, пътувал до нея е с леки наранявания.

22-годишна е загинала при катастрофа на пътя Самоков-София

22-годишна е загинала при катастрофа на пътя Самоков-София

Изгубила е контрол над автомобила и се е ударила в несрещно движещ се тежкотоварен автомобил

По-рано през деня директорът на Националната полиция Христо Терзийски коментира в ефира на БНР инцидента. "Като родители и общество не бива да допускаме непълнолетни деца безконтролно да се качват и да управляват коли. Допускаме това да продължава да се случва", подчерта комисар Терзийски.

Освен трагедията с тинейджърите ,днес в пътен инцидент в района на летовище "Мечка" загина 22-годишна жена. Тя управлявала автомобила и изгубила контрол над него. Колата се блъснала в насрещно движещ се камион. От удъра жената е загинала на място.