Главният прокурор Сотир Цацаров обори казаното вчера от вътрешния министър в оставка, че престъпността е скочила след падането на кабинета „Борисов."
За мен такава тенденция е малко трудно да бъде обоснована, заяви Цацаров по време на брифинг в сградата на ВСС.

Той не смята, че може да има нова вълна от отвличания, след случая с дъщерята на сочения за „кокаинов крал" Евелин Банев - Брендо.
Главният прокурор уточни, че няма данни за сформиране на нова група за отвличания, подобна на „Наглите".
Нямам основания да смятам, че професията „похитител" се завръща и да считаме, че ще има вълна от отвличания, категоричен бе главният прокурор и добави, че ежечасно се чува с разследващите като се проверяват много неща, но основно разследването е концентрирано в съдбата на детето.

Майката на Лара с молба към похитителите
Още...

Запитан дали смята, че отвличането на Лара е посегателство срещу бащата, а не става въпрос за нова група за отвличане, Цацаров заяви: „Мисля, че отговорът се съдържа във въпроса".

Не става дума за това дали е отвлечена дъщерята на Евелин Банев или на някой подсъдим. Отвлечено е дете по най-брутален начин. Отвлечено е по същия брутален начин, по който беше осъществена стрелба на стълбите на съдебната палата.
Не ме интересува за чие дете става дума, става дума за дете, категоричен бе Цацаров за разлика от вътрешния министър в оставка, който акцентира върху това, чие било детето.

Цацаров припомни, че на 18-ти този месец Брендо трябва да бъде върнат у нас за разглеждане на искането на Румъния Банев да бъде екстрадиран в северната ни съседка по ново наркоразследване.
Това връщане обаче зависи и от волята на италианците, които се ангажираха да ни го връщат по делото за пране на пари у нас. То обаче вече приключи на първа инстанция и връщането му зависи изцяло от волята на италианските власти, изтъкна още главният прокурор.