Отново стрелба в шумния курорт Слънчев бряг, но този път без пострадали и жертви.

Полицаите са прибрали петима мъже след скандал и стрелба с газов пистолет тази сутрин, в западната част на Слънчев бряг, съобщава "24 часа".

Спречкването е станало пред хотел, като в момента се изяснява каква е била причината за конфликта. По първоначални данни спорещите групи не са от криминалния контингент. Сигналът в полицията е получен около 6.20 ч. Последвала е бърза реакция и затваряне на входно-изходните артерии от комплекса.

Двама от участниците в конфликта са задържани до бензиностация в района. Те са се придвижвали с джип "Рейндж Роувър". Други трима от замесените в инцидента са намерени в хотелска стая и отведени за разпит в Районното управление в Слънчев бряг.

Няма пострадали при инцидента, увериха от полицията. В момента текат разпити. Извършени са огледи на местопроизшествието.

"Случаят е решен, не може да се говори за престрелка, тъй като това прeдполага наличие на оръжие и от двете страни", коментира главният секретар на МВР Георги Костов, който е в Малко Търново за оперативна среща с кметове от региона. Той уточни, че имало е пререкание между две компании като участниците „не са знакови фигури”.

От бургаското МВР уточняват, че до стрелбата в Слънчев бряг се стигнало след първоначален "междуличностен конфликт" между двете компании. Разпрата прераснала до няколко възпроизведени изстрела от лек автомобил „Рейндж Ровър Спорт”, с пловдивска регистрация, след което автомобилът потеглил в посока пътя Бургас – Варна.

Полицейските служители своевременно са спрели пловдивската кола, която била управлявана от 28 годишния А.О. - арменец, притежаващ паспорт от Руската федерация, със статут на постоянно пребиваващ в Пловдив. В автомобила е пътувал и 36-годишният арменски гражданин А.А. Намерен и иззет е газов пистолет, притежаван законно от шофьора.

Полицаите са задържали и другите участници в инцидента – 20- годишната К.Г. от Бургас и връстниците й З.Г. и С.В., както и 19-годишния А.Т. Те са от Димитровград, но работят на различни търговски обекти в Слънчев бряг.

Разпитани са свидетели – очевидци на инцидента, иззети са и записи от видеокамери, покриващи района. По случая e образувано досъдебно производство за хулигански действия.

Полицаите са претърсили квартирата на младите димитровградчани, където са намерили и иззели няколко плика със суха зелена тревна маса (канабис) - 70-80 грама. В Районно управление - Несебър е образувано бързо полицейско производство срещу З.Г.