Съдът прие още двама свидетели по делото срещу Ангел Димитров - Чората. Това са полицаите, които са извършили обиска в дома на Димитров в нощта на убийството.

Според защитата техните показания противоречат на показаниятана приятелката на Чората - Анита. В разказа си тя изтъква причинения от полицаите стрес на детето при обиска.

За изясняване на истината, според съда, трябва да се чуе и тяхната страна. Като веществени доказателства бяха приети и иззетите от петимата подсъдими 5 пистолета, 2 автомата „Калашников" и 73 броя патрони, с които са били въоръжени при акцията при залавянето на Димитров.

Беше разпитван и полицай, присъствал на мястото на акцията.
Васил Захариев тогава е бил дознател в РДВР-Благоевгради е бил включен в спецполицейска операция по залавянето на Димитров. Той заяви, че не си спомня дали е четена заповед за ареста на Ангел Димитров, но инструктажа за задържането е направен от Костов - началник на РДВР-Благоевград.

„Не са правени заявки пред съд за разрешаване на обиск и изземване, тъй като първоначалната информация беше, че ще действа като при ситуация на неотложност", обясни Захариев.

Той заяви, че когато са пристигнали на мястото на акцията е видял Димитров да лежи безжизнен по корем със закопчани на гърба белезници.

„Казах на г-н Костов да му сваля белезниците и да извикат линейка, тъй като ми направени впечатление, че не се движи", разказа полицаят.

По думите му, началникът Костов му е наредил да се качи в линейката отпред при шофьора. Той заяви, че е останал пред спешния център и е чул някой от медицинските лица да казва, че трябва да се направи кардиограма.

Изчакал пред Бърза помощ, за да не пречи и по някое време медицинска сестра му е съобщила, че Ангел Димитров е починал.

Останалите оформени полицай са пристигнали, за да не настане суматохав спешното, след като се разбере, че Чората е починал.

Разпитът на полицаите, разпоредили арестана Чората, ще се проведе при закрити врати, тъй като ще се изнася класифицирана информация.

По-рано днес  адвокатите на петимата обвиняеми по случая поискаха отвод на Стойчо Раданов- изготвил съдебномедицинска експертиза за убийството на Ангел Димитров - Чората.