Софийски районен съд даде ход на делото срещу Красимир Горсов. Новият му адвокат е Стефан Ботев, след като на предишното заседание бащата на Мануела се отказа от досегашния си адвокат Христов.

И днес пред съда Горсов заяви, че не желае съкратено производство.

Прокурорът Димитър Петров прочете обвинителният акт, който по думите му е 17 страници.
Прокурорът е категоричен, че обвиненията се доказват по категоричен начин както от заключението на съдебно счетоводната експертизи, на психологичната експертиза, така и  от показанията на свидетелите.

Софийска районна прокуратура обвинява Красимир Горсов, че за периода 12 март 2008 до 19 август 2008 година  в различни клонове на банка Пиреос - като представител на Мануела Горсова, е накърнил интересите й, изтегляйки над 132 хил. лв. от сметката за лечението й.

Изтеглената сума не е използвана за лечението й. Венцислав Ортакчиев, който е особен защитник на Мануела настоя съдът да осъди Горсов да заплати на Мануела изтеглената сума.

Днес бяха разпитани половината от свидетелите.

Бизнесменът Петър Христов обясни пред съда, че вече не поддържа отношения с Красимир Горсов.

След като даде показания той коментира, че причината за това е, че с бащата на Мануела „се разминават в морала".
„Считам, че поведението на Горсов е непростимо от всички гледни точки", заяви Христов.

Петър Христов е разбрал какво прави с парите бащата на Мануела от медиите.
Красимир Горсов му обяснил, че нещата не са такива каквито изглеждат "Аз му казах да се маха, че не искам да го виждам," разказа още Петър Христов.

Факт е, че има пари, които липсват, факт е, че има пари, които са похарчени. Дали са изиграни, вероятно има и такива", допълни още той.
Ако един човек може да изиграе живота на детето си, значи всичко е възможно, така изглеждат нещата", заяви още благодетелят на Мануела.

Той продължава да помага на момичето, помогнал е в стаята, в която е настанена да бъде оборудвана с медицинска апаратура, помага и с медикаменти.

За съжаление не поддържам контакти със семейството, обясни още той.

На днешното заседание новият адвокат на Горсов Стефан Ботев разпита Христов каква е стойността на билетите до Израел, колко струва престоят там, опитвайки се да докаже, че парите са изхарчени за разходи от такъв тип.

Служител на Петър Христов обаче коментира, че макар и да не се фактурират, при издаването на електронни билети също се издава документ, който да декларира стойността му.

„Не е човек, който играеше много редовно", коментира пред журналисти Елизабет Димитрова, която работи в казино. По думите й той по-скоро си убивал там времето.

„Не се интересуваше много от самата игра, допълни Димитрова. Не беше зависим от хазарта. Не е човек, който е там заради играта", смята още тя.

Не е необходимо да се докаже за какво за изхарчени парите. Важното е, че не са изхарчени за здравето на детето, заяви от своя страна прокурор Димитър Петров.
На въпрос как ще се докаже, че изтеглените от Горсов суми не са използвани за Мануела, той заяви: Сумите, които за използвани за лечението, са превеждани по банков път.