По повод публикация в пресата, че вътрешният министър Румен Петков ще потърси най-строга отговорност от Стоян Стоянов, директор на ОДП- София, тъй като е спестил ключова информация за разследването по случая Иван Може, полицейският шеф отказа всякакъв коментар и не обясни за какви точно данни става дума.

Стоянов посочи само, цитиран от БНР, че досега не е разговарял с министъра.

Припомняме, че Иван Може се води за безследно изчезнал от  23 февруари - петък. Тогава хърватският гражданин Иван Може е бил отвлечен от дискотека в град Сливница. Във връзка с това бяха задържани трима души - Йосиф Йосифов-Йоско, Мариан Атанасов и Пламен Симеонов, обвинени, че на 24 февруари са отвлекли хърватския гражданин Иван Може.

Йоско призна, че е пребил Иван Може, но категорично отрече да го е отвлякъл. Тримата задържани останаха в ареста, след като Софийският апелативен съд потвърди постоянната мярка задържане под стража.

Преди решението на апелативния съд - на 6 март полицаи откриха човешка глава в района в полето около жп линията София - Драгоман, до село Туден. По главата имаше следи от прострелване.

Започна изготвянето на експертиза, която да докаже дали главата е на хърватския гражданин Иван Може.