Трима роми са задържани с 19 бутилки запалителна течност тип "коктейли Молотов", заяви на извънредна пресконференция шефът на полицията във Варна ком. Димитър Димитров.

Той поясни, че около 15.00 часа вчера в района на ул."Доброволци" екип на 3 РПУ е спрял за проверка автомобил, в който пътували няколко души, които се прибирали към ромския квартал „Максуда" в града. При проверка на автомобила са открити 19 бутилки със запалителна течност с парцали в гърлата или т. нар. "коктейл Молотов". Тримата са задържани по чл. 339 от НК - за притежание на взривни вещества.

Ком. Димитров допълни, че към всички извършители на престъпления от общ характер се постъпва еднакво - независимо от тяхната етническа принадлежност.

Той поясни и че към момента няма постъпила информация за организирани митинги и шествия тази вечер. Ако получим подобна информация, полицията ще действа съобразно обстановката, добави Димитров. По думите му полицията разполага с достатъчно служите, както и с кучета.

По време на пресконференцията стана ясно, че в Провадия по главната улица тази сутрин са били нарисувани знаци, които говорят за подбуждане на расова и етническа нетолерантност. Районната прокуратура е образувала съответно проверка, а полицията остава бдителна.