Пиян и надрусан шофьор връхлетя върху 6 тийнейджърки на тротоар в Китен. Инцидентът е станал снощи близо до почивна база "Морско утро" около 21 часа.

Прокуратурата в Царево е назначила съдебно-медицински експертизи, авто-техническа експертиза, химико-биологична експертиза, извършва се повторен оглед на местопроизшествието, провеждат се разпити на свидетели и други процесуални действия.

Разследването по досъдебното производство е за това, че на 7 август около 21 часа в Китен на ул."Корал" при управление на лек автомобил "БМВ", 31-годишният шофьор Даниел С. удря 6 момичета.

След проверка, се установява, че е с 0,92 промила алкохол в кръвта му и отчита положителна проба за амфетамин. Пострадалите момичета, които са между 17 и 18-годишни не са ранени сериозно. Те вървели по тротоар, когато колата ги помита. Три момичета са приети в реанимация с травматичен шок в добро общо състояние, а две са със съмнения за фрактура на прешлен. 

За това тежко умишлено престъпление, законодателят е предвидил наказание "лишаване от свобода" от 1г. до 6г. и "лишаване от право да се управлява мпс".

Мъж блъсна 6-годишно дете с АТВ на плаж "Силистар"

Мъж блъсна 6-годишно дете с АТВ на плаж "Силистар"

Детето е с опасност за живота