16-годишно момче е било нападнато с нож по време на тържество в читалището в смолянското село Левочево. Нападателят е 53-годишен мъж.

Инцидентът е станала около 2.00 часа след полунощ на 6 март. Тържеството било по случай 8 март.

Кметът на селото Ангел Янев разказа, цитиран от кореспондента на БиТиВи, че на тържеството са присъствали около 80 души. Всички се забавлявали и изведнъж нападателят се пуснал от хорото и скочил върху момчето. То било на купона с майка си.

Той притиснал момчето, а след това извадил нож и го опрял в шията му. Екшънът се разиграл пред погледа на десетки жители и гости на селото.

Хората се намесили и така не се стигнало до по-тежки наранявания. Момчето е от село Момчиловци. То веднага било закарано в Спешния център в Смолян, където му е оказана първа помощ. Ученикът е с шест шева на врата. Той вече е изписан и опасност за живота му няма.

53-годишният Димитър Добриков е председател на местното читалище. Жителите на селото казват, че мъжът е бил сериозно почерпен. Той се спречкал и с други хора.

Говорителката на полицията Цветелина Черкезова обясни, че в момента се разпитват свидетели и се изясняват обстоятелствата около инцидента. Нападателят е бил задържан, но впоследствие – освободен.