Задържани са извършителите на на убийство на 53-годишен мъж в ботевградското село Литаково, съобщиха от МВР.

На двамата мъже са повдигнати обвинения и наложени 72-часови мерки за неотклонение "задържане под стража". Арестът е станал след интензивно разследване, проведено от служители на ОДМВР - София и колегите им от РУ- Ботевград.

Около 23:30 часа на 31 януари, в полицейското управление в Ботевград е постъпил сигнал за чути изстрели и викове за помощ в частен дом в село Литаково. Пристигналите полицаи открили тялото на 53- годишен мъж с прострелна рана в гърдите.

Жената, с която живеел, също била ранена с прострелна рана в китката. Тя била транспортирана до болнично заведение, без опасност за живота. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 115 от НК и уведомена Софийската окръжна прокуратура.

Разследващият екип разкрил, че извършителите на тежкото престъпление са 22-годишните М.П. и С.З. от село Врачеш, без криминални прояви до момента. Двамата били задържани за срок до 24 часа и криминалистите предприели претърсване на домашните им адреси. В дома на М.П., племенник на жертвата, са открити и иззети ловна пушка, кожен патрондаш и ловни патрони. В жилището на С.З. служителите на реда намерили незаконно притежавана ловна пушка, два газови пистолета, боеприпаси за ловно и бойно оръжие.