Окръжната прокуратура във Варна предаде на съд 56-годишния Георги Г. за убийството на леля си, след като умишлено й нанесъл средни телесни повреди.

Подсъдимият Георги от Елхово, отишъл да живее в дома на 83-годишната си леля Климентина в кв. "Владиславово" във Варна. Това станало след като си счупила крайниците като паднала в апартамента си.

Жената претърпяла операция и била неподвижна. Тя помолила двама съседи да идват да се грижат за нея и им дала ключ за апартамента си.

Племенникът й Георги често пиел и ставал агресивен. На 16 март 56- годишният мъж бил пиян и пребил безпомощната жена - насинил окото й, от ударите тя имала и рана на главата. Съседите, които я видели, веднага подали сигнал на телефон 112.

Пред полицаи и в присъствието на агресивния си племенник 83-годишната баба обяснила, че е паднала и така се е наранила. Насаме с полицаите обаче Климентина признала, че Георги я пребил с юмруци по лицето и тялото. Пред униформените тя се жалвала, че се страхува от него.

Полицаите съставили на Георги предупредителен протокол по Закона за МВР да не извършва физическо и психическо насилие над леля си, а Климентина била заведена в болница.

Две седмици по-късно на 3 април около 19:15 часа отново бил подаден сигнал за семеен скандал в дома на 83-годишната жена. Когато полицията дошла на място, никой не отворил в апартамента на Килиментина.

Съседката, която имала ключ, отключила жилището на Климентина. Полицията и съседката открили жената цялата в синини. Килиментина отказала медицинска помощ, защото се страхувала да не бъде пребита отново.

На 8 април, след като изпил 200 г водка, Георги влязъл в стаята на леля си и решил да смени телевизионната програма, която жената гледала.

Когато Климентина се възпротивила, Георги се нахвърлил върху нея, нанасял й юмруци по цялото тяло, крещял и псувал. На сутринта съседката отключила жилището, за да види болната жена.

Млад мъж преби жестоко баба на автобусна спирка в Бургас

Млад мъж преби жестоко баба на автобусна спирка в Бургас

Предполага се, че страда от шизофрения

Тя открила пребитата Климентина под завивките - липсвала част от кожата на лявата й ръка, дясната й ръка била счупена, а лицето и врата й - посинени от побоя и опита да бъде удушена. Тогава съседката се уплашила и отказала да ходи в дома на баба Климентина от страх от Георги.

Друг съсед на 83-годишната жена сигнализирал за поредния инцидент и Климентина била отведена за лечение в болницата. Там разказала на лекарите кой е причинил нараняванията й. Назначена била съдебномедицинска експертиза, която установила множество травми по цялото й тяло, имала счупени 8 ребра, раменна кост и масивни хематоми.

На 16 април състоянието на 83-годишната жена се влошило и от отделението по гръдна хирургия била преместена в реанимация и поставена на изкуствено дишане и медикаментозно лечение. Въпреки проведеното лечение Климентина починала на следващия ден в болницата.

Подсъдимият Георги е изтърпявал 15-годишна ефективна присъда за умишлено убийство, както и два пъти е бил осъждан за квалифицирани хулиганства, показва справка по делото за съдебното му минало.

На разпит Георги отрекъл да е пребивал леля си. Неговата версия, не се подкрепя нито от едно събрано по делото доказателство.

От началото на досъдебното производство до момента той е с мярка за неотклонение "Задържане под стража". До началото на съдебния процес срещу него георги ще остане във варненския затвор.