Пловдивският апелативен съд ще гледа дело по жалбата на черногореца Будимир Куйович, осъден от Хасковския окръжен съд на 16 години затвор и глоба от 220 000 лева за трафик на наркотици.

Делото е отложено от 18 ноември 2008 г. поради неявяването на един от адвокатите на подсъдимите, съобщи БТВ.

Заедно с него на лишаване от свобода от 12 до 14 години и глоби са осъдени съучастниците му в деянието Николай Писков, Стойко Дойчев и Михаил Янков. Те също обжалват наложените им присъди.

Будимир Куйович, Николай Писков, Стойко Дойчев и Михаил Янков са обвинени, че на 29 декември 2007 г. са организирали преминаването през граничния пункт "Капитан Андреево" на 57,5 килограма хероин на стойност 6 907 560 лева.

Сръбският наркобос Будимир Куйович получи от Районния съд в Стара Загора и 9 месеца ефективна присъда за едро хулиганство.  
Делото с обвинение за хулиганство е заради това, че на 1 януари 2008 г., при излизане от съдебна зала, размаха среден пръст с двете си ръце към присъстващите в кулоарите журналисти.

Представители на медиите бяха призовани като свидетели по делото на 25 септември, но не се стигна до показния, защото подсъдимият прие споразумение за 9 месеца затвор.