Военната окръжна прокуратура в Пловдив образува досъдебно производство за хулиганство срещу подполковник Наско Люцканов. Това съобщи военният окръжен прокурор полковник Емил Ангелов, предаде БТВ.

Данните от проверката на Военна полиция сочат, че Люцканов е извършил хулигански прояви вечерта на 17 ноември в заведение в Казанлък, където имаше инцидент между него и група военнослужещи.

Образуваното производство е по чл. 325, ал. 1 от Наказателния кодекс, който се отнася за непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. Предвиденото наказание е за хулиганство с лишаване от свобода до 2 години или с пробация, както и с
обществено порицание.

На 17 ноември приятелката на Люцканов съобщи пред местни журналисти, че той е пребит. След инцидента той беше приет в спешния център, но бе освободен по негово желание.

Люцканов е отстранен от работа заради образувано срещу него дело, уточниха по-рано от прокуратурата. Той е обвинен, че е получил 400 лева за уреждане на кадрови военнослужещ за задгранична мисия.