Полицейската операция „Лихварите" започна днес на територията на карловските села Христо Даново и Розино, съобщиха от МВР. Тя се провежда след извършено разследване по сигнали на граждани, постъпили през последните шест месеца.

Акцията на служителите на ОДМВР-Пловдив се извършва под наблюдението на окръжната прокуратура и продължава и в момента. На този етап са претърсени четири адреса, от които са иззети множество чужди дебитни и кредитни карти.

Припомняме, в хода на операцията "Лихварите", проведена на 29 април в ромския квартал на Видин, бяха задържани четирима и обискирани 5 къщи обитавани от групата, занимавала се с даване на пари с 30 процентна месечна лихва. И четиримата задържани са с богато криминално минало.

Друга специализирана полицейска операция, продължение на „Лихварите", бе проведена в района на Ловеч, Троян и Ябланица на 24 юни тази година.

Задържани бяха осем души. Пет от тях са криминално проявени за незаконно притежание на оръжие, кражби, средна телесна повреда, бракониерство, хулиганство.

Подобна акция бе проведена и в Асеновград, както и в Етрополе.