Районната прокуратура-Дупница протестира мярката за неотклонение, наложена на обвиняемия Васил Капланов-Каплата за държане на боеприпаси, съобщават от прокуратурата.

Наблюдаващият прокурор по досъдебно производство, образувано за извършено престъпление от обвиняемия Капланов е внесъл в Окръжен съд-Кюстендил протест срещу определението на Районен съд-Дупница относно наложената му мярката за неотклонение "домашен арест".

Пуснаха под домашен арест Васил Капланов-Каплата

Пуснаха под домашен арест Васил Капланов-Каплата

Не е пожелал да говори за Янек Миланов

Капланов е бил привлечен към наказателна отговорност за това, че на 07.08.2020 г., в Дупница, държал голямо количество боеприпаси за огнестрелни оръжия, без да има надлежно разрешение. За извършеното престъпление законът предвижда затвор от три до десет години.

С внесения в съда протест се иска изменение на мярката за неотклонение спрямо Васил Капланов от "домашен арест" в по-тежка "задържане под стража".

Предстои произнасянето на съда.

Арестуваха бивш гард на братя Галеви за изчезването на Янек Миланов

Арестуваха бивш гард на братя Галеви за изчезването на Янек Миланов

Васил Капланов - Каплата е бил задържан от ГДБОП

Припомняме, че той беше задържан на 26 август заради изчезването на Янек Миланов.

Каплата е бил за последно с него в нощта на 31 юли, от когато Миланов е в неизвестност. От началото на август мъжът е обявен за издирване.

На 28 август имаше спецакция в Дупница. След претърсвания в района заради изчезналия Янек Миланов бяха задържани четирима души.