Джок Полфрийман не се страхува да живее в София и да се разхожда по улиците на града, но все пак смята, че трябва да взима предпазни мерки и не казва къде ще живее, след като бе освободен и от общежитието за мигранти в Бусманци във вторник вечерта.

В интервю за Нова телевизия той посочи, че трябва да взима предпазни мерки, а на въпрос от кого той отговори: "От такива, които направиха срамотата на мача оня ден."

Полфрийман увери, че има намерение да плати всичко, което дължи по присъдата си - над милион лева. Към момента той разполага със 7000 лв., спестени за пет години работа в затвора. На въпрос дали има роднини, които биха му помогнали финансово да изплати кръъвнината, Полфрийман обясни, че отговорността е лична и само той носи тази отговорност за своите постъпки. Идеята, че някой друг, близки или семейството му ще плащат за негови постъпки, австралиецът определи като болен манталитет.

Джок Полфрийман заяви, че съжалява за случилото се преди години, но и добави, че участието му не е било с идеята да отнема живот, а да спасява живот.

В студиото на телевизията Красимира Карабашева, приятелка на Андрей Монов, коментира краткото интервю на Полфрийман като добре посъветван как да се държи пред камерите. По думите й той едва сега и за първи път за всичките тези години изрича съжаление за постъпките си. Близките на Андрей Монов се надяват просто и само на справедливост и това присъдата да бъде изтърпяна в пълен размер, обясни Карабашева и допълни, че те не се интересуват от другите - евентуално политическите - употреби на казуса с предсрочното условно предупреждаване на австралиеца. Карабашева постави акцент върху това, че това е присъда за престъпление, което би могло да не е само с един убит, а с две жертви, тъй като и второто момче е било ранено смъртоносно.