Монтански полицаи иззеха боен арсенал от къща и автосервиз в Лехчево, съобщават от пресцентъра на МВР.

Служителите на реда са проверили къща и автосервиз, които са собственост и са обитавани от 48-годишен мъж. Те иззели ловна пушка „ИЖ", 1010 патрона за автомат „Калашников”, 13 метални кутии с прахообразно вещество с надпис „ловен барут" и 2 пластмасови кутии с общо 137 капси за ловни патрони.

Полицаите иззели още четири респиратора - тампони за заглушители за огнестрелно оръжие и огнепроводен шнур с дължина 2,40 метра.

В обособен като автосервиз имот униформените иззели над 1000 боеприпаси за ловно и бойно оръжие от различен калибър, пистолет с надпис „Р 38” с 3 празни пълнителя за него, самоделно изработен пистолет, разглобена самоделна пушка с пълнител към нея, самоделно изработен пистолет с две цеви и открити ударници, цев за пистолет.

В автосервиза са открити още 14 гилзи с невъзпламенен капсул, затвор за ловна двуцевна пушка с хоризонтално разположение на цевите, мерник за автомат „Калашников”, заглушител за оръжие, 3 буркана непълни с черни на цвят гранули, тротилова пресовка, детонатор (капсул).

46-годишният мъж е задържан за 24 часа.