Емил Иванов, фотограф на вестник "Експрес" е бил пребит.

Инцидентът е станал след като фотографът се е опитал да снима в движение униформени полицаи, охраняващи Съдебната палата по време на делото за убийството на Бай Миле.

Фотографът е бил заобиколен от полицаите, които са му наредили да изтрие снимките.

След като е отказал, фотографът е бил сграбчен и са му нанесени няколко удара по врата, тялото, включително в бъбреците.
Полицаите се използвали и палки.

Емил Иванов е оставен да лежи на тротоара на задния вход на Съдебната палата, след като е бил принуден пред полицаите да изтрие всички снимки.

Фотографът е прегледан от екип на "Бърза помощ" и е изпратен за лечение вкъщи.

Припомняме, това става в момента, в който като свидетел по делото за убийството на Бай Миле в съдебната зала се яви Младен Михалев - Маджо, придружен от многобройна охрана

МВР шефът Румен Петков:
Ако се констатират  нарушения на полицейски служители, ще бъда безкомпромисен срещу посегателствата на журналисти и полицаите ще бъдат наказани по най - строгия начин, предвиден в закона

В Съдебната палата и около палатата имаше необичайно много тежко въоръжени полицаи, в това число и полицаи с противокуршумни жилетки

Димитър Бонгалов, зам.-министър на правосъдието, обясни, че засиленото полицейско присъствие е във връзка с постъпил сигнал, че може да бъде извършен атентат в района на Съдебната палата, но отказа да обвърже полицейското присъствие с явяването на Маджо в съда.
Зам. министърът коментира също така, че охраната на Маджо няма проблем да бъде допусната в съдебната зала, тъй като това е право на всеки един гражданин.
В залата обаче гардовете нямат никакви прерогативи, подчерта Банголов.

Той заяви също така, че при определи ситуации, Законът на МВР позволява използването на сила, в това число и използването на помощни средства.

Цялото движение по улица „Алабин" за определен период е било спряно, като се е образувала опашка от чакащи трамвай.
 Вдигането на блокадата на централния софийски район е става едновременно с приключването на съдебното заседание.