Четиримата мъже, задържани за участие във въоръжена организирана престъпна група за изнудвания и принуда, остават за постоянно в ареста. Това съобщиха от Окръжна прокуратура - Пловдив.

Двама от арестуваните са полицаи. Това са Галин Колев и Мартин Ламбрев. Съучастниците им са Въльо Петков, зам.-търговски директор на футболен клуб "Ботев", Милен Стоянов, началник на охраната в същия клуб, уточняват от държавното обвинение.

Припомняме, че вчера Окръжна прокуратура - Пловдив съобщи, че полицаите са привлечени към наказателна отговорност заедно с още други две лица.

От държавното обвинение посочиха, че задържаните са изнудвали двама граждани, от които посредством сила и заплаха са отнели обща сума от 35 000 лева. Освен това чрез заплахи те са принудили футболен запалянко от Пловдив да изразява мнението си по въпроси за футболната политика на този клуб.

Наред с това извършителите са наложили цензура на фен, членуващ във фен клуб, да не изразява свободно мнението си. Трима от арестуваните са с по пет обвинения. Срещу четвъртия - Мартин Ламбрев, няма съдебно преследване за принуда.

За ръководител на групата е сочен Петков, който е осъждан девет пъти и към този момент е реабилитиран по повечето присъди.

Срещу полицай Колев се извършва дисциплинарна проверка за оспорване на болнични листове.

По делото са разпитани 12 свидетели. Досъдебното производство е образувано на 11 януари, потвърди наблюдаващият прокурор Костадин Паскалев и допълни, че събирането на доказателства е възпрепятствано от публикации в интернет.

Според защитата липсват достатъчно доказателства срещу клиентите им и има пропуски в обвинението и връчването на искането за "задържане под стража".

Адвокат Евдокия Кемалова нарече обвиненията "скалъпени".

Прокуратурата в Пловдив погна двама полицаи за заплахи и изнудване

Прокуратурата в Пловдив погна двама полицаи за заплахи и изнудване

Обвиняемите са участвали във въоръжена организирана престъпна група