Мащабна полицейска акция се провежда в Симеоновград, съобщи Нова телевизия.

Градът е блокиран. Полицаи, данъчни и катаджии работят по всички направления. Поверяват се влизащите и излизащите от населеното място автомобили.

От полицията съобщиха, че заедно с данъчните и проверяват всички търговски обекти и заложни къщи в Хасково. На входа на града са се образували огромни колони от коли. 

Двама задържани при акция на МВР срещу търговията с гласове в Дупница

Двама задържани при акция на МВР срещу търговията с гласове в Дупница

Полицейските служители са намерили списък с имена и парична сума

"На ход е специализирана полицейска операция с цел противодействие на конвенционалната престъпност, издирване на лица и МПС-та, предотвратяване и разкриване на престъпления, свързани с политическите права на гражданите и нарушения на Закона за движение на пътищата", заявиха органите на реда.

В операцията участват над 60 служители на полицията, жандармерията, НАП и БАБХ.

Освен разкриването на данъчни престъпления и забранени вещества, основна цел на операцията било респектирането на криминалния контингент и предотвратяване на търговия с гласове, каквато хората в Симеоновград признавали, че има.

"В Областната дирекция на МВР в Хасково има получени пет сигнала за нарушение на изборното законодателство. По едното имаме образувано досъдебно производство и четири преписки, които в момента се проверяват. Всички са докладвани на прокуратурата", съобщи директорът на ОДМВР-Хасково Атанас Ненков, цитиран от Нова телевизия.