Софийската районна прокуратура се е самосезирала във връзка с разпространен в социалните мрежи видеоклип, на който се вижда как таксиметров шофьор употребява прахообразно вещество, след което потегля с таксиметров автомобил от известна в столицата таксиметрова компания.

По случая е възложена на СДВР проверка, при която трябва да се установи кой е мъжът от клипа, работи ли все още като таксиметров шофьор, кога е заснето видеото и др.

Нова телевизия, bTV и други български медии цитират публикувана във "Фейсбук" преди около две седмици позиция на таксиметровата компания, за която е работил мъжът, когото показва видеото как смърка наркотици.

Засякоха спешен медик с 1.22 промила алкохол в Сливен преди смяна

Засякоха спешен медик с 1.22 промила алкохол в Сливен преди смяна

Бил "снощен", но не се чувствал пиян

От компанията заявяват, че като фирма превозвач, осъзнават отговорността си в случая и затова са прекратили договора си с шофьора още в края на 2022 г., а автомобилът е спрян от движение от органите на МВР.

"Предприели сме всички действия, които са в нашите правомощия. Оценяване високо обратната връзка от клиенти и подадените сигнали за забелязани нередности от граждани, по този начин успяваме да реагираме своевременно и да отстраним и предотвратим назряващи проблеми, преди те да са нанесли сериозни последствия", се казва още в позицията.