Служител на пощите измамила пенсионерите от цяло село в Ямболско, съобщават от Нова телевизия. Хората от с. Зимница се оплакват, че спестяванията им липсват. Други се оплакват, че системно от пенсиите им са теглени пари.

За всичко това пострадалите обвиняват пощаджийката Величка. Пострадалите разбрали последни, че парите им липсват.

Пред медията 75-годишната жена от селото Мария коментира, че преди месец разбира, че е измамена. Оказва се, че спестовната й книжка е фалшива. Величка я лъжела, че внася пари по сметката. От 18 хил. лева останали само 5 хил, а разписаните тегления не са се случвали, обяснява Мария.

Величка имала 26 г. стаж в пощите. През месец май е уволнена от Български пощи. Към момента никой не знае къде се намира Величка.

Измамите се случвали като в продължение на години Величка не внасяла парите във влоговете на хората и не плащала сметките им за ток. Тя теглила суми от спестовни влогове на хората от селото чрез фалшиви документи.

Неофициално сумата, която Величка е откраднала е около 400-500 хил. лева. От прокуратурата обаче са установили щети за около 40 хил. лв.

Полицията призовават всички пострадали да се обърнат към прокуратурата и обещава справедливост.

Величка не се е укрила. Миналата седмица тя е била разпитана и не е отрекла вината си. От Нова телевизия информират още, че Величка имала три апартамента в София и един в Пловдив, но имотите не са на нейно име.