Въвеждат видеонаблюдение в детската градина, където медицинска сестра беше записана със скрита камера да обижда и напада дете от яслената група, съобщи bTV.

Записът е направен в ДГ 27 "Детска китка" в столичния квартал "Надежда". Родителите са поискали разговор с директорката.

Медицинската сестра отреча да е тормозила децата. Пред директорката обаче тя е признала за случилото се. Предстои разследване дали персоналът е бил запознат с поведението ѝ.

"В писменото обяснение каза, че е изнервена и уморена, а децата били много малки. Направихме докладна, този човек няма да влезе повече в яслена група, за да не се притесняват родителите. Аз също желая видеонаблюдение в яслените групи", посочи директорът Галина Христова и допълни, че тя също носи отговорност за станалото и е готова да подаде оставка.

Таен запис уличи медсестра от детска градина в насилие над деца

Таен запис уличи медсестра от детска градина в насилие над деца

Притеснени родители забелязали промяна в поведението на дъщеря си

Майката на детето заявява, че е решила да постави записващо устройство в играчката на детето си, след като видяла, че поведението на дъщеря ѝ се е променило.

Стряскала се от най-малкото нещо и изпадала в истерии. От детската градина обяснили, че е в процес на адаптация, а може и зъбите да й растат.

Детето ще започне сеанси при психолог.

Антонина Кенова от Инициативен комитет за качествена и иновативна образователна система обясни, че за да се въведе видеонаблюдение в детските градини - всички родители трябва да са съгласни, след което се пуска доклад до Столична община, а от там отпускат средства за камери. По думите ѝ вече в редица детски градини е въведена тази практика.