Районната прокуратура в Пловдив определи постоянен арест за двама изнасилвачи.

21-годишният Станимир С. и 20-годишният Спас Г. са привлечени като обвиняеми за това, че са изнасилили 21-годишна жена. Освен това двамата в съучастие обрали жертвата си.

Рано сутринта на 29 декември, петък, двамата обвиняеми пътували в близост до Околовръстното шосе в град Пловдив. Те забелязали, че на отсрещната страна на шосето млада жена маха на автомобили, за да се придвижи на автоспот към град Пловдив. Тогава двамата променили курса на движение, обърнали автомобила, спрели на жената и я качили на автостоп.

След около 100 метра обаче водачът на колата отбил встрани от пътя и спрял на място, заобиколено от храсти и дървета. Тогава двамата използвали сила и въпреки съпротивата на жената, те я изнасилили и ѝ отнели мобилния телефон. След това те свалили жертвата и си заминали.

Жената веднага потърсила помощ с близка бензиностанция. След това тя отишла в Трето районно управление в областния град, където обяснила за извършеното от двамата.

Двамата са задържани. Работата по случая продължава.

Определението на Районния съд в Пловдив за постоянното задържани спрямо двамата може да се обжалва пред Окръжен съд-Пловдив.