По искане на Районна прокуратура - Стара Загора съдът определи "задържане под стража" спрямо 21-годишните Диан Т. и Павел К., които са обвиняеми, че в съучастие, че са извършили грабеж.

Припомняме, че миналата седмица на 17 август, обвиняемият Диан влязъл маскиран в старозагорски магазина на улица "Майор Таньо Кавалджиев" и поискал целия дневен оборот от касата. Той заплашил с пистолет жената, която била на работа по това време и тя му дала всички пари от магазина - 740 лева. Диан излязал от магазина, а отпред в кола го чакал Павел. Двамата напуснали района и се укрили.

Задържаха двама за въоръжения грабеж в Стара Загора

Задържаха двама за въоръжения грабеж в Стара Загора

Открити са газов пистолет и ръчно направена маска

38-годишната продавачка в магазина подала сигнал в полицията, а властите залучили двамата крадци на следващия ден.

От разследването и събраните доказателства станало ясно, че по всяка вероятност Диан и Павел са извършили на процесния грабеж. Полицията е иззела веществени доказателства, включително използавните пистолет и маска, установени и разпитани са и очевидци.

В Стара Загора издирват мъж за въоръжен грабеж

В Стара Загора издирват мъж за въоръжен грабеж

ВЗел 1000 лв и заплашил с пистолет

Обвиняемият Диан криминално проявен и осъждан за престъпление от общ характер през 2015 г. Павел е неосъждан.

Съдът в Стара Загора смята, че Диан и Павел може да са извършили деянието, за което са привлечени като обвиняеми и съществува реална опасност да се укрият или да извършат друго престъпление.