emaxpress

Бившият социален министър Емилия Масларова е призована в Националната следствена служба, за да й бъдат повдигнати обвинения.

Те са за длъжностно престъпление и за присвояване в особено големи размери, заради ремонта на социалния дом в Стара Загора.

Това става почти четири месеца след като главния прокурор Борис Велчев поиска депутатския имунитет на Масларова, припомня БНР.

Според прокуратурата, докато тя е заемала поста министър на труда и социалната политика, е нарушила Закона за обществените поръчки и утвърдените в министерството вътрешни правила за осъществяване на обществени поръчки. В резултат се е облагодетелствал и близкият до нея Венцислав Драганов.

Експертизите сочат, че от строително-монтажни дейности държавата е била ощетена с близо 11 милиона лева. Сумата е била присвоена чрез фалшиви протоколи за ремонт.

Вчера, пред столичен всекидневник, Масларова заяви, че е получила призовка и ще се яви в следствието. Очаква се, освен на нея, обвинения да бъдат повдигнати и на хора от екипа й, както и на семейния й приятел Венцислав Драганов.