Година и четири месеца след погрома в столично заведение прокуратурата е готова с обвиненията срещу четиримата подсъдими за вандалския акт.

Днес Софийската районна прокуратура внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу тях за това, че в съучастие с две неустановени лица са извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото.

Припомняме, случаят е от 12 август миналата година. Около 18.00 часа група от няколко души нахлу в заведение на столичния булевард "Тодор Каблешков" и нанесе сериозни материални щети.

Ден след погрома собственикът заяви, че има предположение кой може да стои зад опита за сплашване и увери, че бизнесът му е напълно законен.

Задържаха поръчителя на погрома в столично заведение

Задържаха поръчителя на погрома в столично заведение

От полицията смятат, че случаят ще се разплете още днес

Във въпросния ден обвиняемите и неустановените лица седнали на маса във вътрешната част на заведението и си поръчали няколко бутилки с алкохол. Не след дълго те станали и започнали да чупят чаши и бутилки на масата без причина и без да са имали конфликт с лица в заведението.

Един от подсъдимите хвърлил маса, извадил палка и нанесъл с нея няколко удара по бара. След това хвърлил два стола към прозорци на заведението. Приближил се до бара и казал на бармана: "Изчезвай от тук, за да не изядеш дървото", като продължил да събаря маси и столове, счупил стол, маса и бутилки. По същото време друг от обвиняемите ритал с крака маси и столове, обърнал маса и стол, хвърлил бутилка, а трети събарял маси и столове, счупил стол, маса и бутилки. Последният подсъдим забил с ръка остър предмет в облегалките на два стола и ги разкъсал, хвърлял столове и други предмети и обърнал маса.

Действията на четиримата били извършени пред персонала в заведението и пред двама свидетели.

След извършване на погрома обвиняемите и неустановените лица напуснали заведението.

По случая е било образувано досъдебно производство. Предстои делото срещу четиримата обвиняеми да продължи в Софийския районен съд.

Погром в столично заведение, собственикът подозира кой е изпратил групата

Погром в столично заведение, собственикът подозира кой е изпратил групата

Опит за сплашване вероятно стои зад нападението