Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (ГДБОП) отчита повишена опасност от пожари в бита, съобщават от пресцентъра на МВР.

Две възрастни жени и един мъж са загинали при битови пожари само за последните 24 часа.

Малко след 5.00 часа вчера сутринта в дежурната част на пожарната служба в Пазарджик било получено съобщение за пожар на ул. "Нешо Бончев" в Панагюрище. След потушаването на огъня пожарникарите открили тялото на 63-годишния собственик на жилището. Полицията в Панагюрище разследва причините за инцидента.

Жена загина при пожар в дома си

Жена загина при пожар в дома си

Около 19.30 часа в Оперативния център на пожарната служба в Хасково бил получен сигнал за пожар в къща в село Тънково. Огнената стихия била потушена от два екипа пожарникари. От задушаване загинала 83-годишната собственичка на къщата. Огънят е унищожил мебели и друго домашно имущество. Предполага се, че причината за пожара е неправилното ползване на електрическа печка.

Минути преди 20.00 часа снощи на телефон 112 било получено съобщение за пожар в къща във врачанското село Добролево. Пристигналият от Бяла Слатина пожарен екип потушил пожара. В огнената стихия смъртта си намерила 84-годишната собственичка на къщата, която е унищожена напълно. Изпепелени са също домашно имущество и лични документи.

14 души са загинали от началото на годината при пожари в дома си. Пострадалите са 19.

Пожарните екипи са спасили 81 души, уточняват от пресцентъра на МВР.