Пожар е възникнал в жилищна сграда в село Момчиловци, област Смолян.

Пожарът се е разразил около час преди полунощ. Пламъците бързо обхванали покрива и тавана на жилищната сграда. Вследствие на това целия покрив от 240 квадратни метра е бил изцяло унищожен.

При инцидента няма пострадали, съобщи БНР.

Пожарът е унищожил мебели, бяла и черна техника в сградата. По думите на кмета на село Момчиловци Сийка Суркова за гасенето на огнената стихия са били необходими повече от 50 тона вода. Огнеборците са гасили пожара цяла нощ.

Освен пожарникарите в гасенето на огъня са участвали хора от почти цялото село. Местните жители са били свикани със звън на църковната камбана.

От последвал пожар са спасени три сгради в съседство.

В къщата живеят общо 6 семейства или над 15 души. Всичките са били настанени временно при роднини. Предполага се, че пожарът е тръгнал от непочистен комун.

В Момчиловци вече е обявена дарителска акция за подпомагане на хората, останали без покрив.

Кметът на селото заяви още, че този инцидент е показен за нуждата от противопожарен автомобил, който да бъде на място и да може да реагира бързо на подобни инциденти, защото пожарните коли от Смолян пътували до селото поне половин час.

Очаква се Министерство на вътрешните работи да предостави противопожарен автомобил в селото след подписка от жителите внесена в Общината, Общинския съвет, и Областната управа.