Пожар засегна и сериозно застраши детска градина в град Свищов, съобщи "24 часа".

Вчера, 4 януари, в 16.30 часа на телефон 112 постъпил сигнал, според който в сградата на детската градина е възникнал пожар. Към мястото веднага се отправил екип на пожарната от четирима огнеборци.

Пожарникарите успели да изгасят огъня и предотвратили евентуалното нараняване на хора. Вследствие от пожара няма нанесени и сериозни материални щети.

Детската градина се намира на улица "Цар Борис" в Свищов. Сградата на заведението е общинска собственост. Към момента на инцидента в сградата не е имало деца, детската градина не е работила заради празниците.

Според версията на огнеборците пожарът е тръгнал от стара седалка на автомобил, която е била оставена до една от вратите на градината. Предполага се, че до пожара се е стигнало, след като деца са си играели с огън в двора на заведението. Възможно е и пожарът да е тръгнал от неизгасена цигара - деца са пушили тайно и не за загасили цигарата, което е предизвикало пожара.

Сградата е спасена от големи щети. Вследствие на пожара са опушени 10 квадратни метра стени. Унищожена е и 6 квадратни метра външна изолация.