Пожарът над военния полигон "Ново село" не е овладян и продължава да гори, въпреки че вече два поредни дни два хеликоптера на Военновъздушните сили помагат на огнеборците, съобщава БНТ.

Днес основните сили и средства ще бъдат насочени в западната част, където все още пожарът не е потушен и се развива. Очаква се разпространението да бъде спряно от просеката, която беше направена вчера с тежка верижна машина.

Предстои да бъде решено дали и днес в борбата с огъня да бъде включен отново хеликоптер. Това обяви директорът на пожарната в Сливен комисар Владимир Демирев. На място има военни боеприпаси, които има опасност да избухнат, ако разпространението на пожара не бъде спряно. 

Пожарът е предизвикан от учебни стрелби на полигона, а опасността от случайни невзривени боеприпаси усложнява работата на огнеборците.

Огънят обхвана ниска растителност на площ от повече от 500 декара. Над 60 военни, 30 пожарникари и горски служители гасят пламъците вече трети ден. На този етап няма опасност за населени места. Пожарът е изцяло във високата част на планината.

Частично е овладян пожарът над полигона "Ново село"

Частично е овладян пожарът над полигона "Ново село"

Пожарът бе предизвикан от учебни стрелби и бушува дни наред