Пожарът, който избухна в автоморга в Ямбол, е успешно овладян. Въпреки това, дежурни екипи остават на мястото на инцидента заради съществуващи тлеещи огнища и потенциалната опасност от ново разгаряне, предизвикано от леснозапалими материали. Тази информация беше предоставена от Областната дирекция на МВР към Българската Телеграфна Агенция (БТА).

Пожарът, който възникна около 10:00 часа в днешния ден, предизвика обширно задимяване над един от големите квартали в Ямбол, наречен "Хале". Заради инцидента е била уведомена Регионалната екоинспекция в Стара Загора за необходимостта от извършване на проверка.

Отбелязва се, че това не е първият пожар в същата автоморга. Голям пожар със сериозно задимяване беше регистриран и в края на април 2022 година в района на бившето "Държавно автомобилно предприятие" (ДАП) в Ямбол, според информацията, предоставена от БТА.

Към момента няма регистрирани отклонения в качеството на въздуха над Ямбол след възникналия днес пожар. Това съобщи за БТА областният управител на Ямбол Биляна Кавалджиева.

Данните от мобилната автоматична станция на Изпълнителната агенция по околна среда, разположена до сградата на Община Ямбол в централната градска част, не показват превишаване по нито един показател, посочи тя.

Непочистен комин е вероятна причина за големия пожар в Нови Искър

Непочистен комин е вероятна причина за големия пожар в Нови Искър

Засегнати хора апелират за помощ