В Районна прокуратура Царево започна досъдебно производство за извършен незаконен лов на едър дивеч, съобщиха от прокуратурата.

Малко по-рано съобщихме, че дружинката излезнала на лов за птици, но отстреляла диво прасе. Тъй като има данни, че в лова е участвал прокурор, материалите по делото ще бъдат изпратени по компетентност на Софийска Градска прокуратура.

Ловци уж излезли на излет за птици, а убили диво прасе

Ловци уж излезли на излет за птици, а убили диво прасе

Полицията ги хванала, докато пренасяли разфасованото месо

Досъдебно производство е започнало срещу виновните лица за извършен лов на едър дивеч в землището на село Писменово, община Приморско. Причината е, че не са имали надлежно разрешение - престъпление по чл.237 ал.І вр. с чл.20 ал.ІІ от НК.

За това престъпление законодателят е предвидил наказание лишаване от свобода до 1г. или "глоба" от 100 до 300 лв., както и лишаване от право да упражнява определена професия или дейност по см. на чл.37 ал.І т.7 от НК.

В групата били петима мъже от Приморско. Те провеждали законен ловен излет за пернат дивеч, но убили и едър дивеч. Те нямали разрешение за отстрела на прасето.

Ловците пренасяли прясно разфасованото месо в раници и се придвижвали в група към намиращия се наблизо паркиран товарен автомобил "УАЗ", с бургаска регистрация.

Пристигналите на мястото полицаи открили кожата и костите на дивото прасе и иззели шест гилзи от ловни патрони, 12-ти калибър.