Правителството безвъзмездно прехвърли имот на Бургас за изграждането на велоалея между Морската градина и кв. "Сарафово". Терените са за изграждането на продължение на крайбрежната велоалея, свързваща Приморския парк на града с жилищния квартал. Общата площ на терена е 3761 кв. м.

Финансирането на общинския проект става идва от местната власт. Целта е да се подобри градската среда и да се създадат условия за по-добър и здравословен начин на живот на жителите на морския град.

Освен в Бургас, Министерският съвет прие решение за апортиране на имоти - частна държавни собственост, в капитала на УМБАЛ "Свети Георги" ЕАД - Пловдив. Става дума за четири терена с обща площ 68 дка. Имотите се намират на бул. "Пещерско шосе" в града.

УМБАЛ "Свети Георги" е лечебно заведение със 100% държавно участие в капитала. Апортирането на имотите ще даде възможност за разширение сградния фонд на болницата чрез реализиране на ново строителство.

Правителството се разпореди и за промяна на границите на Свободна зона Русе. Статутът на свободна зона ще продължи да действа за една част от зоната - поземленият имот с идентификатор 63427.128.31, който е с площ 141,7 дка. По отношение на всички останали имоти, собственост на "Свободна зона Русе" ЕАД, този статут ще отпадне.

Кабинетът промени статута и на други имоти от публична държавна в частна държавна собственост. Те се намират на територията на летище София, като са предоставени за управление на Агенция "Митници" и Българската агенция по безопасност на храните. Терените са съсобствени между "Летище София" ЕАД, "България Ер Мейнтенанс" ЕАД, Агенция "Митници" и Българската агенция по безопасност на храните. С обявяването им за частна държавна собственост ще бъде възможно извършването на делба между съсобствениците.